Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 4-5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 3 brød
Hvor lang tid tar det? 4-5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 3 brød

Fint helkornbrød

Fint helkornbrød er et saftig og godt brød med hele hvetekorn, rugmel, honning og hvetemel. Det passer fint som tilbehør til suppe og middagsretter.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Kok opp vann og helkorn under omrøring. La det koke på svak varme i minst 5 minutter. Rør inn honning og sett det til avkjøling i en bakebolle til det er lunkent.
  • Løs opp gjæren i resten av vannet og bland det med helkornblandingen. Tilsett salt og olje. Ha i rugmel og hvetemel til passe deig. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen. Dekk bakebollen med plast eller et klede og la den heve til dobbel størrelse.
  • Kna deigen til den er elastisk igjen. Del deigen i tre like store emner som du former til brød og legger i smurte 1,5-liters former. Strø litt mel på toppen. Dekk med plast eller et klede, og la etterheve til dobbel størrelse.
  • Stek brødene nederst i ovnen ved 180 °C i ca. 1 time. Avkjøl på rist.

Finn mer om samme tema:

3.1 / 5
39 stemmer