Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 1 flaggkake
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 1 flaggkake

Flaggkake

Flaggkake med saftig kakebunn av mandler og fyll av jordbærpuré og ostekrem er pyntet med friske bær. Kaken symboliserer det norske flagget og er en fin 17.mai-kake.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bunn: Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett frøene fra vaniljestangen, vaniljesukkeret og eggene ett og ett om gangen. Vend inn mel, mandler og bakepulver og bland til slutt inn kremfløten.
  • Hell røren over i en smurt 22 cm springform og stek på 170 °C i 35 minutter. Avkjøl på rist.
  • Jordbærpuré: Kjør jordbær og melis til en fin puré i en blender eller med stavmikser. 
  • Ostemousse: Legg gelatinen til bløt i 15 minutter. Pisk kremfløten og sett kaldt. 
  • Pisk egg, sukker og vaniljesukker i 5 minutter med k-vispen, tilsett osten og pisk videre i 10 minutter til. 
  • Kok opp vann og bland 3 ss kokt vann med gelatinplatene som du nå har klemt ut vannet av. Hell over i ostemassen samtidig som maskinen går. Rør inn kremen og sett kaldt. Ta ut ostemoussen og rør i den hvert tiende minutt to ganger, og deretter hvert femte minutt to ganger (10+10+5+5). 
  • Montering: Del kakebunnen i to og dynk både topp og bunn med jordbærpuré. Ta på puré i flere omganger så den får trukket godt ned i kaken. Pass spesielt på at du får dynket kantene. 
  • Sprøyt ett lag ostemousse på kakebunnen. Sett kakebunnen og ostemoussen i kjøleskapet igjen og rør i ostemoussen hvert femte minutt i totalt 25 minutter (5+5+5+5+5). 
  • Fordel delte bær utover ostemoussen og legg på andre halvdel av kakebunnen. La ostemoussen stå 5 minutter til i kjøleskapet før du brer den utover toppen og sidene av kaken. Sett kaken kaldt i minst to timer før den pyntes. 
  • Pynt kaken som et flagg med skivede jordbær, blåbær og pisket krem. 
    Oppskriften er laget av Tove Holter

Finn mer om samme tema:

0 / 5