Flerkornbrød
Flerkornbrød er ekstra grovt, saftig og holdbart brød. Med helkorn, linfrø, solsikkekjerner, sesamfrø, havregryn, havrekli, sammalt hvete og rug smaker det veldig godt.
Ingredienser
85 g hvete, helkorn
25 g fersk gjær (½ pakke)
5 dl melk (eller vann)
1 ss rapsolje
½ ts salt
70 g linfrø
60 g solsikkekjerner
70 g sesamfrø
60 g havregryn
110 g sammalt hvete, fin
50 g havrekli
70 g sammalt rug, fin
180 g hvetemel
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Dag 1: Legg hvete helkorn i bløt over natten.
- Dag 2: Hell vannet av helkornene, og bland sammen alle ingrediensene.
- Elt deigen på lav hastighet til deigen blir smidig, glatt og slipper kantene på eltebollen.
- La deigen ligge i eltebollen, dekk til med plast/klede og la deigen heve i romtemperatur i 1,5 – 2 timer (dobbel størrelse).
- Ta deigen ut på bordet, elt den forsiktig og form til brødfasong. Legg deigen i en smurt 1,5 liters brødform.
- Dekk brødformen med plast eller et klede og la brødet heve til det når kanten av formen.
- Pensle brødet forsiktig med litt vann og dekorer det med for eksempel sammalt hvete.
- Stek brødet i forvarmet ovn på 180 grader i ca. 30–40 minutter.
- Avkjøl brødet på rist.