Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 4 timer
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 1 fletteloff
Hvor lang tid tar det? 4 timer
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 1 fletteloff

Flettekrans av loffdeig

Flettekrans av loffdeig med fint hvetemel er lekkert både på frokostbordet og til lunsj, og passer ypperlig til jul. Loffen smaker godt med ost og annet pålegg.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Del smøret i terninger og la det mykne i romtemperatur.
  • Varm melken til 37° og rør ut gjæren i den. Bland sammen alt det tørre; hvetemel, sukker og salt. Tilsett melkeblandingen og egget. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig eltet tilsettes smøret i terninger. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede og la den heve til dobbel størrelse, ca. 2 timer. 
  • Del deigen i tre like store emner som du ruller til pølser, og fletter sammen.
  • Plasser loffen på et stekebrett med bakepapir og dekk med et klede. La etterheve til nesten dobbel størrelse, ca.  i 30 minutter.
  • Rør sammen ett egg, pensle brødet og strø over litt hvetemel. 
  • Stek brødet midt i ovnen på 200 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist. 
    Tips! Hvis du synes det er vanskelig å få skjøten pen kan du kjevle ut et bånd av deigen, samt lage bladformer med en spiss kniv og trille små kuler. Pensle litt vann på baksiden av pynteelementene og fest dem på kransen akkurat i skjøten. Dette bør gjøres før du etterhever brødene.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer