Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Halvgrovt
Hvor mye bakst blir dette? 1 stort brød
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Halvgrovt
Hvor mye bakst blir dette? 1 stort brød

Flettet hvitløksbrød

Vakkert og deilig flettet hvitløksbrød med smak persille. Dette brødet gjør seg godt ved siden av suppe eller salat.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Smuldre gjæren i bakebollen og ha i mel, sukker, salt og vann. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin til den slipper bollen, i omtrent 10–15 minutter.
  • Tilsett smøret litt og litt og elt videre til deigen slipper bollen igjen. Dekk med plast og forhev i 1 time.
  • Ha alle ingrediensene til hvitløksmøret i en food processor og blend godt sammen. Hvis du ikke har food processor, finhakk persille og hvitløk, og rør sammen med de andre ingrediensene.
  • Ha deigen på et melet bakebord og del i tre emner. Rull de tre emnene ut til tre lange pølser og kjevle de ut til 1 cm tykke rektangler. Smør hvitløksmøret ut over de tre emnene, men la de siste 2 cm på langsiden av deigen stå igjen. Rull sammen til tette pølser på langs og lukk pølsene i endene. Flett pølsene sammen og legg flettebrødet på en stekeplate med bakepapir. Hev til dobbel størrelse, i 30-45 minutter.
  • Pensle brødet med vann og stek ved 200 °C i 45 minutter til det er gyllent. Avkjøl på rist. Server gjerne flettet hvitløksbrød til grønn ertesuppe eller nyt det au natural.

Samarbeid med Maison Mat & Vin.

Finn mer om samme tema:

2.8 / 5
5 stemmer