Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 20 rundstykker
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 20 rundstykker

Frokostbrød med ost og karve

Frokostbrød med ost og karve er rundstykker bakt i langpannen som passer godt til frokost. De smaker deilig med ost eller kjøttpålegg.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Smelt smøret. Ha i vannet og varm blandingen til den er fingervarm, 37 °C. Rør gjæren ut i denne. Ha mel, salt, sukker og karve i bakebollen og bland sammen. Hell i den lunkne gjærblandingen og et sammenvispet egg. Elt deigen til den blir seig og smidig. Tilsett revet ost når deigen nesten er ferdig eltet.
  • Dekk bakebollen med plast, og la den hevet til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Ta deigen ut på et lett melet bord og del den i 20 like emner. Form avlange brød og legg dem ganske tett i en smurt, liten langpanne.
  • Dekk frokostbrødene med et klede, og la dem etterheve i 20–30 minutter.
  • Pensle med egg, og dryss karve over.
  • Stek frokostbrødene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
Tips: Frokostbrødene kan også bakes uten ost og karve.

Finn mer om samme tema:

3.2 / 5
96 stemmer