Frokostbrød med ost og karve
Frokostbrød med ost og karve er rundstykker bakt i langpannen som passer godt til frokost. De smaker deilig med ost eller kjøttpålegg.
Ingredienser
50 g smør
7 dl vann
50 g gjær
1 kg hvetemel
1 ss salt
1 ss sukker
1 ts karve
1 stort egg
200 g hvitost
egg til pensling
karve til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smelt smøret. Ha i vannet og varm blandingen til den er fingervarm, 37 °C. Rør gjæren ut i denne. Ha mel, salt, sukker og karve i bakebollen og bland sammen. Hell i den lunkne gjærblandingen og et sammenvispet egg. Elt deigen til den blir seig og smidig. Tilsett revet ost når deigen nesten er ferdig eltet.
- Dekk bakebollen med plast, og la den hevet til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Ta deigen ut på et lett melet bord og del den i 20 like emner. Form avlange brød og legg dem ganske tett i en smurt, liten langpanne.
- Dekk frokostbrødene med et klede, og la dem etterheve i 20–30 minutter.
- Pensle med egg, og dryss karve over.
- Stek frokostbrødene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
Tips: Frokostbrødene kan også bakes uten ost og karve.