Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Halvgrovt
Hvor mye bakst blir dette? 4 små brød
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Halvgrovt
Hvor mye bakst blir dette? 4 små brød

Fruktbrød med nøtter

Bytt ut kjeksen til osten med fruktbrød med nøtter. Et smakfullt hvetebrød med valnøtter, hasselnøtter, rosiner og aprikoser.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Ha nøtter og frukt i en bolle. Kok opp 2 dl vann og hell det over nøttene og den tørkede frukten.
  • Smuldre gjæren i bakebollen og ha i mel, sukker, salt og vann. Elt deigen godt for hånd eller i kjøkkenmaskin. Start på lav hastighet og øk tempoet etter hvert. Elt deigen til den er blank og smidig, og slipper bollen, ca. 15 minutter. Elt inn litt og litt smør og elt igjen til deigen slipper bollen.
  • Hell vannet av frukten og nøttene, og bland forsiktig inn i deigen. Pass på at frukten og nøttene ikke er varmere enn romtemperatur når de eltes inn. Dekk bakebollen med plast og hev deig til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Ha deigen over på melet bakebord og del i fire emner. Elt ut til runde brød og legg på bakeplater med bakepapir. Hev brød til dobbel størrelse.
  • Dryss litt mel over brødene og snitt de gjerne. Sett brød i forvarmet ovn på 230 °C, og senk varmen til 200 °C. Stek i ca. 30 minutter til brødene er gylne og gir en hul lyd når du dunker på de. Avkjøl på rist.
  • Server gjerne fruktbrød med nøtter til ost. Ellers er det også et godt brød i turmatpakka.

Samarbeid med Maison Mat & Vin.

Finn mer om samme tema:

1.9 / 5
20 stemmer