Grenki
Grenki er russisk toast skåret i staver, toppet med hvitløk og gratinert i ovn med ost. Brødpinnene serveres som snacks med cherrytomat og sennep.
Ingredienser
Grenki:
5 skiver grovt rugbrød
50 g smør
2 båter hvitløk
100 g hvitost
Tilbehør:
cocktailtomater
sennep
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Skjær brødet i skiver og skjær hver skive i ca. 4 staver. Stek brødstavene i smør til de er gylne på begge sider. Legg dem på et kjøkkenpapir for at overflødig fett skal renne av.
- Del hvitløksbåtene på tvers og gni inn hver stav med hvitløk. Legg alle brødstavene på et bakepapir og dryss over revet ost.
- Stek på 200° C i 7 minutter eller til osten blir sprø.
Server på et fat med små tomater og sennep som tilbehør.