Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? Over 60 min
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 2 porsjoner
Hvor lang tid tar det? Over 60 min
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 2 porsjoner

Grillet pizza med posjert egg og asparges

En lett sommerpizza du lager på grillen, med ny og spennende topping: Posjert egg, asparges og hollandaise.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, ca. 10 minutter. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse.
  • Gjør klar toppingen. Posjer egg. Kok opp vann i en kjele og tilsett eddik og salt.
  • Knekk et og et egg i en kopp. Rør rundt i vannet med tresleiv til det dannes en ”syklon” i midten. Ha i et og et egg, og trekk kjelen av platen. Syklonen gjør at eggehviten vil samle seg rundt eggeplommen
    Bruk kjøleskapskalde egg, de holder fasongen bedre fordi eggehviten er fastere.
  • La eggene ligge i vannet i 3-4 minutter. Ta opp eggene med en hullsleiv og legg dem i en bolle med isvann. Ta dem opp og la dem renne av seg på et kjøkkenpapir.
  • Bruk en ferdig saus eller lag hollandaisen selv.
  • Tenn på grillen. Legg en pizzastein på risten og forvarm i ca. 10 minutter. 
  • Når grillen er klar og deigen er ferdig hevet, del deigen i to om du ønsker små pizza. Hvis ikke, kjevle hele deigen ut på en melet overflate. 
  • Forstek bunnen(e) på pizzasteinen først – da blir det enklere å legge på fyll, og få flere pizzaer ferdig stekt på samme tid. Pizzaenbunnen skal bare steke et par minutter. Ha litt mel på pizzasteinen om deigen fester seg. 
  • Når bunnen(e) er forstekt, legg på fyll. Dryss på revet ost, legg på frisk grønn asparges og noen stilker frisk timian. 
  • Grill pizzaen til den har fått en gyllen fin skorpe og osten har smeltet, ca. 5 minutter avhengig av varme på grillen. 
  • Topp den grillede pizzaen med de posjerte eggene, hollandaisesaus,  nykvernet pepper og noen chiliflak.

>> Sjekk også ut vår samleside med oppskrifter på pizzadeig og pizzabunn – og gode tips til hvordan du lykkes med pizzabaksten. 

Finn mer om samme tema:

4.3 / 5
3 stemmer