Grønnsakswok med byggryn
Grønnsakswok med byggryn smakssatt med østerssaus og soyasaus og og frisk koriander er en herlig, sunn og billig middag eller smårett.
Ingredienser
Wok
200 g byggryn
1 rød paprika
1 gul paprika
1 grønn paprika
50 g sukkererter
1 rødløk
5 g malt chilipepper
2 båt hvitløk
5 g hakket ingefær
1 dl olje
Dressing
1 dl østerssaus
2 ss soyasaus
Frisk koriander til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Kok byggryn i 20-30 minutter, til de er myke, men fremdeles har litt motstand. La det dampe godt av.
- Kutt opp alle grønnsakene i strimler.
- Varm opp halvparten av oljen i en wokpanne eller en stor tykkbunnet gryte. Tilsett byggrynene og stek dem under omrøring over høy varme i ca. 2 minutter. Ha over i en egnet bolle.
- Varm resten av oljen i pannen. Tilsett paprika, sukkererter, løk, chilipepper og ingefær og stek dette over høy varme i ca. fire minutter, til halvveis mørt.
- Ha i byggrynene og la dem bli gjennomvarme.
- Dryss frisk koriander over før servering. Server med en dressing av østersaus, soyasaus og eventuelt søt chili saus.
Server gjerne grovt brød ved siden av denne retten.