Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 7 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 3 brød
Hvor lang tid tar det? 7 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 3 brød

Grov kneipp

Grov kneipp er et godt grovbrød med skoldet rug som fremhever smaken. Kefir, sirup, havrekli, linfrø og hvetemel gjør brødet sunt og tilpasset hverdagen.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Fordeig: Kok opp 12 dl vann i en kjele, ta den av platen og rør i sammalt rug og salt til en jevn masse. Rør inn kefirmelken og la kjelen stå noen timer til avkjøling til den er lunken. Den kan også stå til dagen etter, om det passer bedre.
  • Hoveddeig: Kok opp ½ dl av vannet og rør ut sirupen, tilsett 5 dl lunkent vann, og løs opp gjæren. Ha i fordeigen. Rør inn havrekli, sammalt rug og linfrø. Tilsett hvetemel til passe fasthet. Det skal være god motstand i deigen, dersom du vil lage brød stekt uten form. Arbeid deigen i maskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast eller klede og la den heve på et lunt sted til dobbel størrelse.
  • Legg deigen på bakebordet og kna til den blir smidig. Del i tre like store emner og form til brød. Legg brødene på en stekeplate med bakepapir og dekk med plast eller et klede. La heve til nesten dobbel størrelse.
  • Stek brødene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 50-60 minutter. Avkjøl på rist.

 

Finn mer om samme tema:

0 / 5