Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 10 grissini
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 10 grissini

Grove grissini

Grove grissini er gylne og sprø brødpinner fra Italia bakt med grov sammalt hvete, hvetmel og litt olivenolje. Spis dem før maten, som snacks eller som tilbehør til middag.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Varm vannet til 37 °C og smuldre i gjæren. Tilsett honning, olje og mel. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen. Ha gjerne over litt ekstra olje mot slutten av eltetiden.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la deigen heve til dobbel størrelse.
  • Ha deigen ut på et lett melet bakebord, og del i to like store emner. Kjevle hvert av emnene ut til et kvadrat på 20 x 20 cm, ca. 1 cm tykt. Bruk godt med mel på bordet og på kjevlet så deigen ikke setter seg fast.
  • Skjær ut i 1 cm brede stenger med en pizzaskjærer, og trill stengene så de blir runde i kantene.
  • Legg stengene på en stekeplate med bakepapir med ca. 2 cm mellomrom.
  • Stekes midt i ovnen på 200 °C i ca. 18 minutter eller til de er gylne og sprø. Skru av ovnen og ta ut stekebrettet. Legg grissiniene over på en rist, og sett dem inn i ovnen igjen i 30 minutter på ettervarmen. Sett noe i klem i ovnsdøra, slik at det kommer luft inn. Dette sikrer at grissiniene blir helt tørre.
  • Oppbevar i en lufttett beholder eller brødpose.

 

Finn mer om samme tema:

0 / 5