Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Scones

Scones i mange varianter

Scones er alltid like enkle og raske å bake. Her er mange gode oppskrifter på både scones og godt tilbehør.

Scones er bakverket som passer godt for de som er litt utålmodige. Her går det ingen tid til å vente på heving og etterheving, ettersom de bakes med bakepulver istedenfor gjær.

 

De smaker aller best når de er nybakte, men holder seg også fint noen timer i matpakken. Skal du spise dem dagen etter de er bakt, kan du gi dem nytt liv ved å fukte dem med litt vann og gi dem noen minutter i stekeovnen. 

 

Baketips for scones

Det er enkelt å bake scones, som vanligvis har få ingredienser og enkel fremgangsmåte. Det eneste som kan være greit å huske på, er at du ikke bearbeider deigen for lenge. Det kan føre til at deigen blir seig, og du får tørre scones.  

 

Scones kan bakes med forskjellige meltyper avhengig av om du vil bake grove scones eller fine scones. Vår oppskrift på scones med havregryn er også populær.

 

Du kan også tilsette forskjellige ingredienser eller krydder som gir mer smak. Rosiner og sitrusfrukt er vanlige ingredienser, som for eksempel våre scones med appelsin, rosiner og nøtter, scones med appelsin- og sitronskall eller rosin- og valnøttscones.

 

Vi anbefaler også vår oppskrift på spenstige pepperkakescones med julekrydder, som passer spesielt godt til lange frokoster i romjulen. 

 

Tilbehør til scones

Scones er en av hovedserveringene i en britisk afternoon tea, og serveres da gjerne med clotted cream, lemon curd eller appelsincurd. Syltetøy, enten butikkjøpt eller hjemmelaget, er også vanlig tilbehør. 

 

 

>> Her er forslag til menyer om du vil invitere til en ekte britisk afternoon tea i hagen eller afternoon tea som førjulskos.

 

Scones passer også godt sammen med kjøttpålegg som i en sandwich. Se for eksempel oppskriften på våre havrescones med okserull, der vi har brukt ruccola, srirachamajones og okserull for å lage en deilig sandwich til matpakken. 

 

Nedenfor finner du alle våre oppskrifter på scones og tilbehør til scones – vel bekomme!

Scones - flere oppskrifter

Clotted cream

Clotted cream serveres sammen med syltetøy til scones til afternoon tea i England. Det er enkelt å lage. Du trenger bare kremfløte og god tid.
lang
enkelt

Glutenfri scones

Scones er saftige rundstykker bakt uten gjær som er enkelt og raskt å lage. Denne oppskriften er for deg som ikke tåler gluten.
rask
enkelt

Rosin- og valnøttscones

Rosin- og valnøttscones er som små rundstykker bakt med sammalt hvete, appelsin og sitron. Server med varm drikke og nyrørte bær til helgefrokosten eller til kvelds.
lang
enkelt

Lemon curd

Lemon curd kan oversettes til sitronsmør og smaker friskt og godt ved siden av nybakte scones eller vafler.
rask
Middels

Grove scones

Grove scones er superraske å lage fordi de hever med bakepulver, ikke gjær.
rask
enkelt
Grovt

Havrescones med okserull

Havrescones med okserull, ruccola og srirachamajones er en spicy, spennende og veldig god sandwich i matpakken eller til lunsj.
rask
enkelt

Havrescones

Havrescones er rundstykker som er perfekte til frokost og lages kjemperaskt med hvetemel og havregryn uten gjær, men med bakepulver som hevemiddel.
rask
enkelt
Fint

Scones med appelsin, rosiner og nøtter

Scones med appelsin, rosiner, kefir og pecannøtter lager du på under en time. Passer fint til helgefrokosten eller som deilig turmat.
rask
enkelt

Scones med appelsin- og sitronskall

Scones med appelsin- og sitronskall er bakt av grovt og fint mel, valnøtter og tørket frukt. De er enkle, og smaker godt til kaffen eller lunsj i helgen.
rask
enkelt

Scones til påske

Scones til påske serveres nybakte med ost, syltetøy eller eventuelt med litt vispet krem eller kesam. Disse er deilige å ty til når du står opp sent en søndag, er på hytta, eller skal feire litt ekstra.
rask
enkelt
Fint

Pepperkakescones med julekrydder

En julete vri på klassikeren scones! Våre pepperkakescones med nellik, kanel og ingefær smaker nydelig sammen med appelsinmarmelade, appelsinsmør og litt krem.
rask
Middels

Appelsincurd

Appelsincurd er søtt og syrlig på én gang! Bruk den sammen med scones og kjeks, eller som ingrediens i deilige kakekremer.
Middels
Middels