Grove urtebrød
Grove urtebrød er perfekte som tilbehør til middagen eller i en god blings eller sandwich. Bruk grovbakstmel, valgfrie urter og eventuelt soltørkede tomater og nøtter.
Ingredienser
1,2 l vann
1 kg hvetemel
1 kg grovbakstmel
1 pk gjær
2 ss salt
1 dl olivenolje
1 bunt hakkede urter/soltørkede tomater og valnøtter
vann til pensling, grovt mel til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland hvetemel, grovbakstmel, vann, olivenolje, finhakkede urter, salt og gjær i en bakebolle.
- Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen. Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Del deigen i tre like store emner som du triller til runde boller. La etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Pensle brødene med vann, dryss på grovt mel og snitt brødene med en skarp kniv.
- Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 1 time. Avkjøl på rist.