Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Grovt
Hvor mye bakst blir dette? 2-3 brød
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Grovt
Hvor mye bakst blir dette? 2-3 brød

Gulrotbrød uten gluten

Grønnsaker i brød går an, og godt er det og! Bak et enkelt og saftig gulrotbrød uten gluten til frokosten. Brødet lages på grov melblanding.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Varm vann og olje til 37 °C, og hell væsken over i en bakebolle.
  • Rør ut gjæren i væsken, og tilsett resten av ingrediensen. Rør sammen til en jevn, men løs deig.
  • Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Ta deigen ut på lett melet bakebord (husk å bruke glutenfritt mel). Elt deigen lett sammen og del den i 2 eller 3 like store emner, og form de til brød. Legg brødene på en stekeplate med bakepapir.
  • Dekk med plast eller klede, og la brødene etterheve til dobbel størrelse, ca. 60 minutter.
  • Stek brødene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 60 minutter. Avkjøl på rist.

Glad i bakst med gulrot? Prøv også disse gulrotrundstykkene

Finn mer om samme tema:

2.7 / 5
40 stemmer