Havrebiffer
En god vegetarisk middag med disse smakfulle saftige havrebiffene. Server med godt tilbehør, som brokkoli og hvite bønner.
Ingredienser
Havrebiffer
2 dl lettkokte havregryn
150 g potet
1 gul løk
½ ss rapsolje
2 dl finrevet gulrot
2 ts karri
2 ts paprikapulver
2 ss linfrø
½ ts salt
1 egg
1 ss rapsolje til å steke i
Tilbehør
1 brokkoli
285 g ferdigkokte hvite bønner
Kald saus
2 dl kesam
¼ ts salt
¼ ts malt pepper
2 ts revet sitronskall
1 ts sitronsaft
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Skrell og kok potetene møre. Mos dem til en lett potetmos. Sett til side.
- Skrell løken og finhakk den. Stek den mykt i rapsolje på middels varme i en stekepanne.
- Bland alle ingrediensene til havrebiffene godt sammen i en bolle.
- Form åtte biffer av blandingen. Stek havrebiffene gylne på begge sider i rapsolje i en stekepanne på middels varme.
- Rens brokkoli og skjær den i mindre biter.
- Hell laken av bønnene og skyll dem i kaldt vann.
- Kok opp vann og tilsett salt. Kok brokkolibitene møre. Tilsett bønnene på slutten av koketiden.
- Bland sammen kesam, salt, pepper og revet sitronskall. Smak til med sitronsaft.
- Server havrebiffene med kokt brokkoli, hvite bønner og kesamdressing.