Havrescones med okserull
Havrescones med okserull, ruccola og srirachamajones er en spicy, spennende og veldig god sandwich i matpakken eller til lunsj.
Ingredienser
Havrescones:
340 g hvetemel
100 g havremel
1 ss bakepulver
1 ts salt
2 ss sukker
4 ss rapsolje
3 dl melk
3 ss store havregryn
Sirachamajones:
8 ss majones
4 ss Siracha
Pålegg:
1 pk ruccula
12 skive okserull
3 stk sylteagurk, hel , delt i to på langs
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 200 °C.
- Bland sammen hvetemel, havremel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Ha i rapsolje og melk.
- Rør deigen lett sammen, deigen vil være litt klissete.
- Plasser deigen midt på en stekeplate med bakepapir. Trykk deigen utover til den har en rektangulær form, ca. 25 x 15 cm. Bruk en kniv og skjær rektanglet i seks like store firkantede deler, men ikke skjær helt gjennom.
- Pensle med vann, dryss på havregryn og stek midt i ovnen på 200 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist.
- Bland majones og Siracha.
- Del hver sconesbit i to på midten. Smør på sirachamajones og legg på okserull, ruccula og sylteagurk.
Tips: Om du ikke får tak i havremel kan du lage det selv ved å kjøre havregryn i en blender til alt er helt finmalt. Utviklet i samarbeid med MatPrat.
Liker du havrescones med okserull, prøv også bagett med lammerull og guacamole