Hjemmelaget ketchup
Hjemmelaget ketchup er kjempegodt til grillmaten. Du lager den av hermetiske tomater, løk, hvitløk, eddik og sukker i stavmikser eller blender. Denne holder seg lenge i kjøleskapet.
Ingredienser
½ finhakket løk
1 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
7 dl hakkede hermetiske tomater
60 g brunt sukker
1 dl eplecidereddik
2 ss tomatpuré
1 ts salt
½ ts tørr sennep (sennepspulver)
½ ts malt nellik
¼ ts malt kanel
¼ ts kajennepepper
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Fres løk og hvitløk mykt i oljen. Ha i resten av ingrediensene og kok opp. La sausen småkoke i 45–60 minutter eller til ketchupen har ønsket tykkelse.
- Kjør glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper og ha over på lufttett glass eller en flaske.
Holdbarhet er en måned i kjøleskap.