Romantiske hjerteboller med krem og bringebær
Hjerteboller med krem og bringebær er perfekt bakst til den du vil gjøre ekstra stas på. Søte, gode og litt romantiske.
Ingredienser
Bolledeig:
100 g smør
600 g hvetemel
100 g sukker
1 ts bakepulver
2 ts malt kardemomme
3 ½ dl melk
1 egg
1 pakke gjær
1 egg til pensling
Fyll og pynt:
3 dl kremfløte
½ ts vaniljesukker
1 pk friske bringebær
1 ss melis
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bolledeig: Skjær smøret i terninger og la det mykne på benken i romtemperatur.
- Ha hvetemel, sukker, bakepulver, kardemomme, melk og egg i en bakebolle, og smuldre i gjæren. Elt deigen godt for hånd, eller med en kjøkkenmaskin. Tilsett litt mer melk etter hvert hvis deigen virker for fast. Smøret tilsettes til slutt og jobbes godt inn i bolledeigen.
- La bolledeigen heve under plast eller et klede til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
- Elt deigen ut på et lett melet bakebord og kjevle ut til ca. 2 cm tykkelse. Bruk en hjerteform og lag hjerter av bolledeigen. Plasser hjertene på en stekeplate med bakepapir.
- Dekk hjertebollene med et rent klede og la dem etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Pensle bollene med egg.
- Stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10 minutter eller til de er gylne. Avkjøl på rist.
- Fyll og pynt: Visp fløten med litt vaniljesukker til luftig krem. Ha eventuelt kremen i en sprøytepose og skjær bringebærene i to. Del bollene, ha på et lag med krem og legg de friske bærene på toppen. Avslutt med et melisdryss.
>> Glad i boller? Se vår samleside om boller her.