Hjerterundstykker
Hjerterundstykker er lette å få til, og skaper god stemning. Med fullkornshvetemel er de halvgrove, og deigen kjevles, og hjerter stikkes ut med form.
Ingredienser
½ pk gjær
750 g hvetemel
300 g fullkornshvetemel
1 ts sukker
1 ts salt
7 dl romtemperert vann
100 g romtemperert smør
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smuldre gjæren i bakebollen og ha i mel, sukker, salt og vann. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav fart, og øk tempoet etter hvert. Elt til deigen er smidig og slipper kanten av bollen, ca. 15 minutter.
- Tilsett smøret litt etter litt, og elt videre på rolig fart til deigen samler seg og slipper kanten av bollen.
- Dekk bakebollen med plast, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Ta deigen ut på et lett melet bakebord, og kjevle ut til ca. 2 cm tykkelse. Bruk en hjerteform og stikk ut hjerter. Plasser hjertene på en stekeplate med bakepapir.
- Dekk hjertene med plast eller et klede, og etterhev i ca. 30 minutter.
- Pensle hjertene med vann, og stek midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge. Avkjøles på rist.
Hvis du har flere brett med hjerter som skal stekes samtidig kan det lønne seg å bruke varmluftsfunksjonen på ovnen for å få et jevnere resultat. Senk varmen til 200 °C og stek til hjertene får en fin gyllen farge.
Utviklet i samarbeid med MatPrat.