Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? over 60 min
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 4 brød
Hvor lang tid tar det? over 60 min
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 4 brød

Hvetebrød

Hvetebrød er bakt med ekte smør, melk og fint hvetemel, og hevet over natten. Det smaker kjempegodt til lunsj med pålegg eller som tilbehør til middag.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Dag 1: Bland gjæren med alt det tørre i en bakebolle. Smuldre romtemperert smør i melet. Bland i væsken, og kna godt. 
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og sett deigen til heving. La stå til neste dag.
  • Dag 2: Ta deigen ut på bakebordet og del den i fire like store emner til hvetebrød. Arbeid emnene godt og trill til runde boller. Sett dem til etterheving 30-45 minutter.
  • Hvetebrødene stekes ved 200-250 °C i ca. 45-60 minutter. Avkjøl på rist. 

Prøv gjerne noen skiver av hvetebrødet til byggrynssalat med mozzarella, melon og røkt skinke.

Finn mer om samme tema:

3 / 5
31 stemmer