Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1 time over 2 dager
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Ekstra grovt
Hvor mye bakst blir dette? 18-20 brød
Hvor lang tid tar det? 1 time over 2 dager
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Ekstra grovt
Hvor mye bakst blir dette? 18-20 brød

Injera fra Eritrea

Injera-brød passer perfekt sammen med middagsrester. Denne oppskriften er laget med norske meltyper og surdeig.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Dag 1: Bland alt melet, og fordel det utover en langpanne. Sett den midt i ovnen på 200 °C i cirka 20 minutter. Kjøl ned melblandingen etterpå til romtemperatur i ca. en time.

  • Bland melet med lunkent vann og surdeig til en tykk røre.

  • Dekk til og la røra stå på benken til neste dag.

  • Dag 2: Nå vil du se at røra har fått noe «bobler». Tilsett salt og vann til en ganske tykk røre, omtrent som en tykk vaffelrøre.

  • La røra hvile i en time.

  • Stek injera-brødene i tørr og varm jernpanne. Stek ett brød om gangen, til det er gyllenbrunt under og røra på toppen begynner å bli fast og danne små «stekehull» på overflaten. Injera skal bare stekes på den ene siden.

  • Løft ut av pannen og legg brødene i en stabel etter hvert som du steker dem.

    Ferdige injera-brød kan oppbevares et par dager i kjøleskap og varmes før bruk. Brødene kan også fryses.

Finn mer om samme tema:

3.4 / 5
71 stemmer