Injera fra Eritrea
Injera-brød passer perfekt sammen med middagsrester. Denne oppskriften er laget med norske meltyper og surdeig.
Ingredienser
Dag 1:
500 g fullkornshvetemel
250 g hvetemel
500 g byggmel
1 liter lunkent vann
200 g surdeig
Dag 2:
1 ts salt
Vann til passe tykkelse
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
-
Dag 1: Bland alt melet, og fordel det utover en langpanne. Sett den midt i ovnen på 200 °C i cirka 20 minutter. Kjøl ned melblandingen etterpå til romtemperatur i ca. en time.
-
Bland melet med lunkent vann og surdeig til en tykk røre.
-
Dekk til og la røra stå på benken til neste dag.
-
Dag 2: Nå vil du se at røra har fått noe «bobler». Tilsett salt og vann til en ganske tykk røre, omtrent som en tykk vaffelrøre.
-
La røra hvile i en time.
-
Stek injera-brødene i tørr og varm jernpanne. Stek ett brød om gangen, til det er gyllenbrunt under og røra på toppen begynner å bli fast og danne små «stekehull» på overflaten. Injera skal bare stekes på den ene siden.
-
Løft ut av pannen og legg brødene i en stabel etter hvert som du steker dem.
Ferdige injera-brød kan oppbevares et par dager i kjøleskap og varmes før bruk. Brødene kan også fryses.