Jordbærterter
Jordbærterter er søte, små mini-terter fylt med deilig eggekrem og friske jordbær. Nydelig sommerdessert som passer fint i bursdager.
Ingredienser
Tertebunn:
200 g hvetemel
1 ss sukker
150 g smør
1 eggeplomme
2 ss vann
Krem:
4 dl melk
1 dl kremfløte
1 vaniljestang
6 eggeplommer
1 dl sukker
3 ss maisstivelse (maizena)
500 g jordbær
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Tertebunn: Bland sammen mel og sukker, gjerne i kjøkkenmaskin. Smuldre i smøret. Tilsett eggeplomme og vann og bland deigen raskt sammen.
- Del deigen i seks like store emner og klem deigen godt inntil og jevnt opp langs kanten av formene. Prikk bunnene med gaffel. La stå kjølig minst 45 minutter.
- Stek bunnene midt i ovnen ved 200° C i 12-15 minutter eller til de er gjennomstekt og svakt gylne. Avkjøl.
- Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne fra bunnen. Trekk kjelen til side når det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen ”sprekke”. Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens. Avkjøl i kaldt vann. Rør av og til slik at kremen blir jevn og ikke danner snerk.
- Fyll paibunnene med kremen og legg på rikelig med rensede bær.
Tips: Jordbærene kan byttes ut med bringebær eller andre bær. Pynt med litt sitronmelisse.