Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 2 julebrød
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 2 julebrød

Julebrød med marsipan

Julebrød med marsipan er en ny vri på julekake med rosiner. Bak med kaldhev over natten, og tilsett både kefir og marsipan i deigen. Det gir ekstra god smak til jul.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Dag 1, fordeig: Bland alle ingrediensene til fordeigen godt sammen, dekk med plast og la stå i romtemperatur til neste dag.
    Skal du bake sent neste dag kan du sette fordeigen kaldt fra morgenen av.
  • Dag 2, hoveddeig: Bland alle ingrediensene utenom smør, rosiner og marsipan med fordeigen fra dagen før. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Mot slutten av eltetiden tilsetter du det romtempererte smøret litt etter litt. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen. Helt til slutt tilsetter du rosinene og marsipanen i terninger. Elt forsiktig inn.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 75 minutter.
  • Del deigen i to like store emner, og form emnene til runde brød. Legg brødene på en stekeplate med bakepapir. Dekk med plast eller et klede og la heve til nesten dobbel størrelse. 
  • Pensle med egg og stek på 175 °C i ca. 30 minutter.  
    Oppskriften er laget av Erlend Løken Volden

>> Som gjærbakst til jul anbefaler vi også vørterbrød, klassisk julebrød eller raskt julebrød

Finn mer om samme tema:

4 / 5
2 stemmer