Kjøleskapsgrøt med eple og tranebær
Kjøleskapsgrøt med eple og tranebær er sunn frokost med havregryn, tranebær og melk i kjøleskapet over natten som serveres med eple, kanel og mandler neste morgen.
Ingredienser
Grøt
2 dl havregryn
2 dl melk
1 dl vaniljekesam (gjerne en mager variant)
2 ss tørkede tranebær
Topping
1 lite eple
4 ss mandler
2 ts malt kanel
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Ha havregryn, melk og vaniljekesam i et glass eller en annen beholder med lokk, og rør sammen.
- Hakk tranebærene i små biter, og bland dem godt sammen med havregrynsmassen. Ha på lokk, og sett glasset i kjøleskapet til neste morgen.
- Rør rundt i grøten før servering. Server med epler i skiver eller biter, et dryss av kanel og hakkede mandler.
Tips: Spe med mer melk, hvis grøten er for fast.