Knekkebrød med bygg og valnøtter
Knekkebrød med bygg og valnøtter er sunne og knasende sprø knekkebrød med byggmel, havregryn, linfrø og sesamfrø. Godt til frokost med skinke eller litt ost på toppen.
Ingredienser
3 dl byggmel
5 dl store havregryn
2 dl valnøttkjerner hakkede
1 dl sesamfrø
1 dl knuste linfrø
1 ts salt
6 dl vann
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Forvarm ovnen på 160° C varmluft, og klargjør tre stekeplater med bakepapir.
- Bland alle ingrediensene sammen i en bolle og la det stå i ti minutter.
- Bre blandingen utover stekebrettene i et tynt lag, prøv å få det så jevnt som mulig.
- Stek i ovnen i 20 minutter. Ta dem ut av ovnen og bruk en pizzaskjærer til å lage ønsket form og størrelse.
- Sett brettene inn igjen i ovnen og stek videre i 20 minutter. Følg godt med så det ikke blir brente partier, og bytt gjerne plass på brettene underveis i stekingen.
- Skru ovnen ned til 120° C og knekk opp knekkebrødene der du skar dem opp. Stek videre i en times tid, eller til de er blitt helt sprø.
- Avkjøles helt før de legges i boks eller glass med lokk.
>> Sjekk også ut vår oppskrift på knekkebrød med rug og kli – eller se samlesiden med alle våre oppskrifter på knekkebrød.