Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 20-40 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 2 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 20-40 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 2 porsjoner

KRYDRET BYGGRYN MED STEKT EGG

Forkokte, smakfulle byggryn med kort koketid - er et godt alternativ til ris og pasta. Her er de spennende krydret og toppet med speilegg.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Kok grynene etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og avkjøl.
  • Skjær sjalottløk i tynne ringer. Varm halvparten av oljen i en liten stekepanne og fres sjalottløk og hvitløk til det begynner å bli gyllent. Ta stekepannen av varmen og rør inn revet ingefær, sennepsfrø og gurkemeie. Smak til med salt og pepper. Sett til side.
  • Skrell vekk det meste av skallet på agurken. Del den i to på langs og skrap ut den myke kjernen med en skje. Kutt den i tynne skiver.
  • Bland de kokte grynene med agurkskiver, krydderblanding og limesaft.
  • Varm resten av oljen i en stekepanne og stek eggene til de begynner å få brune kanter og hviten har stivnet helt.
  • Fordel salaten på tallerkener og topp med stekt egg. Server med en gang.
Denne salaten kan du variere på flere ulike måter, for eksempel med noen cherrytomater delt i to, avokado, frisk spinat og hakket koriander. Salaten smaker også godt sammen med stekt ørret eller kylling.

Kilde: MatPrat

Les eller skriv kommentarer