Kuvertbrød med appelsin og svisker
Kuvertbrød med appelsin og sviske smaker deilig som tilbehør til middag. Ferskt, revet appelsinskall setter prikken over i´en, og gir ekstra frisk smak.
Ingredienser
½ pk gjær
750 g hvetemel
300 g fullkornshvetemel
1 ts sukker
1 ts salt
7 dl romtemperert vann
100 g romtemperert smør
180 g svisker
Revet skall av 2 stk appelsin
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smuldre gjæren i bakebollen og ha i mel, sukker, salt og vann. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav fart, og øk tempoet etter hvert. Elt til deigen er smidig og slipper kanten av bollen, ca. 15 minutter.
- Tilsett smøret litt etter litt, og elt videre på rolig fart til deigen samler seg og slipper kanten av bollen. Elt forsiktig inn sviskene og appelsinskallet.
- Dekk bakebollen med plast, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Ta deigen ut på et lett melet bakebord, og del i 30 like store emner. Trill hvert emne til runde kuvertbrød og legg dem på en stekeplate med bakepapir.
- Dekk kuvertbrødene med plast eller et klede, og etterhev i ca. 30 minutter.
- Pensle kuvertbrødene med vann og stek dem midt i ovnen på 225 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge.
- Stek rundstykkene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge. Avkjøl på rist.
Prøv også nydelige kuvertbrød med honning som tilbehør til middagen.
Hvis du har flere brett med kuvertbrød som skal stekes samtdig kan det lønne seg å bruke varmluftsfunksjonen på ovnen for å få et jevnere resultat. Senk varmen til 200 °C og stek til de får en fin gyllen farge.
Utviklet i samarbeid med MatPrat.