Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? Over 60 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? Over 60 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

LAM- OG BYGGRYNSUPPE

Norsk lammekjøtt setter preg på denne deilige og mettende suppen. Forkokte byggryn er raske å tilberede, og er et flott alternativ til poteter.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Finhakk løk og hvitløk. Varm oljen i en vid kjele, og fres løk og hvitløk myk og blank.
  • Skjær kjøttet i mindre biter, og fjern bein.
  • Skrell og skjær sellerirot og gulrot i små terninger, og ha dem i kjelen sammen med lammekjøtt i biter.
  • Hell over kraft og kok opp. Fjern eventuelt skum som danner seg på overflaten. Senk varmen og la suppen småkoke til kjøttet er mørt, ca. 40 minutter.
  • Tilsett bygggryn. NB: Sjekk koketiden og om de kan kokes med i suppa.
  • Bland inn hakket rosmarin og persille. Server suppen kokende varm gjerne med noen skiver nybakt brød eller flatbrød til.

Kilde: MatPrat

Les eller skriv kommentarer