Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? Over 60 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 24 kakestykker
Hvor lang tid tar det? Over 60 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 24 kakestykker

Langpannekake med sitron og blåbær

Denne friske og saftige kaken med sitron og blåbær vil lyse opp blant alle sjokoladekakene på kakebordet.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Forvarm stekeovnen til 180 °C. Legg bakepapir i bunnen av en ildfast form eller langpanne (ca 30 x 25 cm).
  • Bland alle de tørre ingrediensene i en miksebolle og lag en fordypning i midten. Ha egg, mykt smør, melk og sitronskall i fordypningen. Visp alt sammen til en glatt, tykk røre med maskin eller håndmikser. Vend inn bærene.
    De norske skogsblåbærene gir frisk og lekkert fargespill i kaken. Får du ikke tak i dem, kan du også bruke hageblåbær.
  • Hell røren i langpannen og bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten. Stek midt i ovnen i 35-40 minutter, eller til kaken har hevet godt og er jevnt gylden på toppen. Sjekk at kaken er gjennomstekt med en tynn trepinne eller kniv.
  • Løsne kaken langs kanten av formen og hvelv den på en rist. Avkjøl helt.
  • Visp sammen melis og det meste av sitronsaften til du har en glatt, blank glasur. Spre glasuren jevnt over kaken, eller bruk en skje og la glasuren renne over kaken og lage mønster. Dryss over resten av sitronskallet og pynt med masse friske spiselige blomster og blader, tynne sitronskiver og blåbær.
    Vi har pyntet med nyutsprungne blåbærblader, som er vakkert lysegrønne. De er spiselige, men smaker ingenting. Er du heldig, blomstrer blåbærlyngen, og blomstene er også fine på pynte med. Kaken kan godt pyntes med andre spiselige blomster som ringblomst, kornblomst, pelargonia, blomkarse eller tusenfryd, og friske urter som mynte, sitronverbena eller sitronmelisse.

Se alle våre oppskrifter på langpannekake her!

 

Kilde: MatPrat

Finn mer om samme tema:

2.8 / 5
13 stemmer