Limekake
Limekake er en spennende formkake med olivenolje, finrevet skall av lime og saften fra sitrusfrukten. Med et melisdryss på toppen er den lekker å servere til kaffen eller som dessert.
Ingredienser
4 egg
200 g sukker
1 ¼ dl olivenolje
2 lime (saft og revet skall)
75 g hvetemel
75 g potetmel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
slik gjør du
Ingredienser
Slik gjør du
- Pisk egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Hell olivenolje og limesaft i en tynn stråle i eggedosisen, og bland forsiktig sammen.
- Tilsett siktet mel, potetmel, bakepulver og vaniljesukker sammen med revet limeskall. Hell røren i en smurt springform på 24 cm.
- Stek midt i ovnen på 180 °C i 40-45 minutter. Avkjøl på rist.
- Dryss melis over kaken like før servering.
Obs! Pass på at du velger en mild olivenolje som ikke har for kraftig smak.
Prøv også kanelsnurrkake til kaffen eller som niste på tur.