Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 olivenkake
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 olivenkake

Limekake

Limekake er en spennende formkake med olivenolje, finrevet skall av lime og saften fra sitrusfrukten. Med et melisdryss på toppen er den lekker å servere til kaffen eller som dessert.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Pisk egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Hell olivenolje og limesaft i en tynn stråle i eggedosisen, og bland forsiktig sammen.
  • Tilsett siktet mel, potetmel, bakepulver og vaniljesukker sammen med revet limeskall. Hell røren i en smurt springform på 24 cm.
  • Stek midt i ovnen på 180 °C i 40-45 minutter. Avkjøl på rist.
  • Dryss melis over kaken like før servering.
    Obs! Pass på at du velger en mild olivenolje som ikke har for kraftig smak.

>> For de som liker en syrlig smak på kaken, anbefaler vi også å prøve ut vår sitronkake

Finn mer om samme tema:

2.4 / 5
25 stemmer