Lun kyllingsalat med spinat og hel hvete
Lun kyllingsalat med spinat og hel hvete smaker kjempegodt til middag, gjerne servert med en skive grovt brød. Med kyllingfilet, cherrytomat og brokkoli har du gode rester i matpakken dagen etter.
Ingredienser
2 kyllingfileter
1 ss olivenolje
Saften av ½ sitron
1 ts paprikapulver
Salt og pepper
100 g rød cherrytomat
75 g hvete, helkorn
5 dl grønnsakskraft eller vann
100 g brokkoli
1 vårløk i tynne skiver
50 g babyspinat eller ruccula
Dressing
1 ts dijonsennep
1 ss rødvinseddik
½ ss olivenolje
2 ss sitronsaft
Salt og pepper
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Gni kyllingfiletene med olivenolje, sitronsaft og krydder, og legg dem i en ildfast form. Stekes på 200° C i ca. 20–25 minutter eller til de er gjennomstekte.
- Vask tomatene. Når det gjenstår 10 minutter av steketiden tilsetter du tomatene og lar dem steke sammen med kyllingen til den er ferdig.
- Kok hel hvete mens kyllingen stekes. Ha hveten i en kjele med vann eller grønnsakskraft og gi det et oppkok. Skru ned varmen og la det småputre til kornet har myknet. Dette tar ca. 15 minutter.
- Kok opp en kjele med vann. Når vannet koker tilsetter du brokkolibukettene. La dem koke i 2 minutter, eller lengre om du foretrekker grønnsakene helt møre.
- Rør sammen ingrediensene til dressingen. Tøm kornene i en sil og la vannet renne av.
- Vask salat og vårløk. Finkutt vårløken i skiver.
- Skjær kylling i biter og bland sammen med korn, tomater, vårløk og spinat/ruccula i en bolle. Hell over dressingen og bland forsiktig sammen. Smak til med salt og pepper og servér straks.
Prøv gjerne grovbrød med bygg og havre som tilbehør til kyllingsalaten.
>> Se også vår samleside om matpakker for mer inspirasjon!