Pai med kremost, løk og squash
Pai med kremost, løk og squash smaker kjempegodt til lunsj eller på koldtbordet. Den er bakt i praktisk langpanne og har grov bunn av sammalt hvete. Serveres i små porsjonsbiter.
Ingredienser
Paibunn:
100 g sammalt hvete, grov
25 g smør romtemperert
25 g lett crème fraîche
2 ss vann
Fyll:
100 g gul eller grønn squash
1 liten løk
1 ss rapsolje
8 egg
150 g kremost naturell eller ricotta
Salt og pepper
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smuldre smør og bland sammen med crème fraîche og mel til en smidig deig. La hvile i kjøleskapet i rundt 30 minutter.
- Trykk deigen ut i en smurt langpanne og prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen på 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
- Rens og del løken i små terninger. Stek i en varm stekepanne med olje. Skyll squashen. Skjær den i tynne skiver.
- Visp sammen egg, kremost, salt og pepper. Ha i løken. Hell eggeblandingen på den forstekte paibunnen. Fordel squashskivene utover paien. Ha på salt og pepper etter egen smak.
- Stek paien videre ved 180 °C i ca. 25 minutter til eggeblandingen har stivnet og paien er gyllenbrun.
- La paien avkjøles litt, og skjær munnfullstore biter.
Tips: Paien kan enten serveres som en egen rett med spekeskinke, salat og brød ved siden av eller som en del av en større buffet.
Skal du lage mat til koldtbord? Prøv også vår ostepai eller rekepai.