Grove påskeharer
En deilig påskefrokost skal nytes. Hva med å servere grove påskeharer til gjestene dine? Det blir garantert populært.
Ingredienser
500 g hvetemel
500 g sammalt hvete, grov
2 ts salt
5 ts sukker
6 dl lunkent vann
1 pk gjær
6 ss olje
egg til pensling
slik gjør du
Ingredienser
Slik gjør du
- Bland mel, salt og sukker i bakebollen. Rør gjæren ut i lunkent vann. Hell gjæren i melblandingen sammen med oljen, og elt deigen til den er smidig. Ha eventuelt i mer mel eller vann til deigen slipper bollen.
- Hev deigen under plast på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
- Del deigen i 32 like store emner. Til hver hare trenger du to deler. Lag to dråpeformede stykker. Skjær et snitt i hvert stykke, fra den spisse til den butte. Fest stykkene mot hverandre, slik at de butte endene blir henholdsvis kropp og hode, mens spissene blir ben og ører. Sett harene til etterheving i 20–30 minutter.
- Pensle påskeharene med egg og Stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.