Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 20 påskeharer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 20 påskeharer

Fine påskeharer

Fine påskeharer er enkelt laget av søte hveteboller og passer ekstra godt til påskefrokosten. Gurkemeie eller safran gir den fine gulfargen.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Ha safran eller gurkemeie i melkeblandingen og bland til krydderet er løst opp.
  • Elt inn mel blandet med sukker, kardemomme og salt. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen. Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
  • Del deigen i ca. 40 like store deler. Til hver hare trenger du to deler. Lag to dråpeformede stykker. Skjær et snitt i hvert stykke, fra den spisse til den butte. Fest stykkene mot hverandre, slik at de butte endene blir henholdsvis kropp og hode, mens spissene blir ben og ører. Dekk harene med plast eller et klede, og la etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 25 minutter.
    Påskeharer trinn for trinn - se fremgangsmåten her
  • Pensle harene med egg og stek midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

Finn mer om samme tema:

3.5 / 5
2 stemmer