Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 16 rundstykker
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 16 rundstykker

Påskerundstykker

Påskerundstykker må være luftige, grove og smakfulle. Ingenting smaker bedre enn hjemmebakst, uansett om du er hjemme en søndagsmorgen eller på hytta i helgen.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Smelt smøret i en kjele, ha i melken og varm til bandingen er fingervarm. Smuldre gjæren i en bolle og rør den ut i litt av melkeblandingen før du tilsetter resten. Pisk inn et egg, og tilsett sukker og salt. Bland melet og frøene, og ha melblandingen i det våte. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time. 
  • Ha deigen ut på lett melet bakebord, og del den i to like store emner som du triller til pølser. Del hver pølse i åtte deler og rull boller av hver del. Legg dem på et stekebrett med bakepapir.
  • Dekk med plast eller et klede, og la rundstykkene etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 20 minutter.
  • Pisk sammen et egg og pensle rundstykkene med det sammenpiskede egget. Dryss på solsikkefrø.
  • Stek rundstykkene midt i ovnen på 225 °C i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer