Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Alt du trenger å vite når du skal bake pepperkaker

Uten pepperkaker blir det rett og slett ikke jul. Her er oppskriftene som gir perfekt pepperkakebakst.

Pepperkaker er selve definisjonen på julekaker og har en selvsagt plass blant de syv slag. Når hjemmet fylles av den deilige duften av nellik, ingefær og kanel, da kan julen starte.

 

Oppskrifter på pepperkaker

Veganske pepperkaker

Veganske pepperkaker – bakt helt uten egg og smør.

Dette er vår mest populære oppskrift på pepperkakedeig. Deigen inneholder sirup, ingefær, nellik og kardemomme, og gir nok deig til både pepperkaker og pepperkakehus. Vi har også laget glutenfrie og veganske varianter av pepperkaker. Våre beste tips til pepperkakepyntingen finner du her, selvfølgelig pyntet med vår superenkle melisglasur.

 

Når vi først er i gang, så bygger vi like gjerne et pepperkakehus også. Drømmehuset lager du med hjelp av vår eminente pepperkakehus-mal. Ikke så lett, sier du? Joda! Med disse 8 hemmelige triksene fikser du både vaklevoren konstruksjon og glipper i taket.

 

Pepperkakekaker

Pepperkakekake

Denne flotte pepperkakekaken gjør seg godt på julens kakebord.

Pepperkaker egner seg strålende både i hovedrollen og biroller i julens kaker og desserter. Pepperkakekake er en herlig kake med nøttebunn, smørkrem og pepperkakepynt. Denne vil garantert slå an i juleselskapet, både hos barn og voksne.

 

Peppernøtter er deilige, klassiske, krydrete julekaker som er enkle å trille ut for de minste. De litt større kan prøve seg på vår festlige bubble cake med fløyelsmyk kakebunn, julekrydder og hvit sjokolademousse mellom lagene.

 

Pepperkakekonfekt er nydelige julegaver – deilige, mørke sjokoladekuler dekket med smeltet sjokolade og rullet i pepperkakesmuler.

 

Desserter med pepperkaker

Iskake med pepperkaker

Kanskje verdens enkleste dessert? Pepperkakene gir iskremen en julete vri.

De deiligste desserter kan lynraskt trylles sammen ved å bruke pepperkakene som pynt på en superenkel iskake, eller ved å bruke dem som basis for iskremsandwich med smeltet sjokolade og pynt av frysetørkede bringebær. Kokosboller med pepperkaker er også en fin måte å bruke restene av pepperkakene på.

 

Skal du legge mer tid og krefter i desserten, kan du bruke pepperkakene som bunn i en ostekake med riskrem. Eller du kan knuse dem – og bruke dem lagvis sammen med kokosbollekrem i barnas egen juledessert. Denne kommer til å gå ned på høykant!

 

Bakst med smak av pepperkake

Pepperkakescones

Pepperkakescones med julekrydder passer perfekt til lange frokoster i romjulen.

Til julens gløgg, ost og vin anbefaler vi pepperkakerundstykker med rugmel som er krydret med ingefær, pepper, nøtter og tørket frukt – eller hva med en julete vri på scones?

 

Hvis søtbakst er tingen, slår vi et slag for pepperkakemuffins som raskt lages av lys muffinsrøre og revet pepperkakedeig.

 

Myke pepperkaker med kanel, nellik, kakao og kardemomme er delikate og syndige, små munnfuller. De små krydderkakene kan også bakes som en stor kake.

Pepperkaker - Flere oppskrifter og artikler

Pepperkakedeig

Pepperkakedeig må vi ha til jul! Denne inneholder sirup, ingefær, nellik og kardemomme, og gir nok deig til både pepperkaker og pepperkakehus.
lang
Middels

Myke pepperkaker

Myke pepperkaker med kanel, nellik, kakao og kardemomme smaker kjempegodt, og passer til jul og bursdager. De små krydderkakene kan også bakes som en stor kake.
rask
enkelt

Pepperkaker med blåskimmelost

Pepperkaker med blåskimmelost er en fantastisk god dessert eller kveldsrett å servere til jul. Topp det hele med litt fikensyltetøy og et glass god portvin.
rask
enkelt

Pepperkakedeig med lys sirup

Pepperkakedeig med lys sirup smaker herlig til jul med ingefær, nellik, pepper og kardemomme. Bruk deigen til å lage pepperkaker for å pynte en pepperkakekake med eller til pepperkakehus.
lang
Middels

Pepperkakerundstykker

Pepperkakerundstykker med rugmel er krydret med ingefær, pepper, nøtter og tørket frukt, og passer ekstra godt til gløgg eller ost og vin til jul.
Middels
Middels
Fint

Peppernøtter

Peppernøtter er deilige, gammeldagse krydrete julekaker som er enkle å lage til jul og smaker av mandler, sirup, kanel, nellik og pepper.
rask
Middels

Pepperkakemuffins

Pepperkakemuffins smaker kjempegodt til jul og du lager dem raskt av lys muffinsrøre og revet pepperkakedeig. Server på julebordet eller gi bort i julegave.
Middels
Middels

Pepperkaker med godteri

Pepperkaker med godteri lager du til jul av nonstop og denne enkle pepperkakedeigen. Stikk ut et rundt hull med pepperkakeform og fyll hullet med nonstop.
lang
Middels

Pepperkakekonfekt

Pepperkakekonfekt er deilige, mørke sjokoladekuler dekket med smeltet sjokolade og rullet i pepperkakesmuler. Serveres i juleselskapet eller gi dem bort i julegave.
Middels
Middels

Pepperkakekake

Pepperkakekake er en herlig kake med nøttebunn, smørkrem og pepperkakepynt. Denne vil garantert slå an i juleselskapet, både hos barn og voksne.
Middels
Middels

Veganske pepperkaker

Veganske pepperkaker er bakt uten smør og egg, men er like herlige og sprø som originalen. Vi tviler på om du vil merke forskjell!
lang
Middels

Glutenfri pepperkakedeig

Med denne deigen får du luftige og sprø pepperkaker med den samme gode smaken som alltid.
Middels
vanskelig