Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 18 piroger
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 18 piroger

Piroger med spinat og fetaost

Piroger med spinat og fetaost er fylt gjærbakst fra Russland. Du lager dem av fullkornshvetemel, og de passer de perfekt som turmat, til lunsj eller til kvelds.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

   • Deig: Ha mel og salt i en bakebolle, og smuldre i gjæren. Tilsett vann og egg. Elt deigen godt for hånd eller i kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig eltet romtemperert smør i terninger. Elt til smøret har blandet seg helt inn i deigen. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
   • Dekk bakebollen med plast eller et klede og la heve til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
   • Fyll: Hell kokende vann over spinaten og la den stå i ett minutt. Hell av vannet og avkjøl spinaten litt. Skjær spinaten i strimler. Smuldre fetaosten med gaffel i en bolle og tilsett spinaten og resten av ingrediensene. Bland godt og smak til med nykvernet pepper.
   • Ha deigen ut på et lett melet bakebord og del deigen i 18 like store emner. Form emnene til boller. Kjevle eller trykk ut til små lefser. Fordel ca. 1 ss fyll på den ene siden og brett den andre halvparten av deigen over. Trykk kantene av pirogene godt sammen med en gaffel.
   • Legg pirogene på en stekeplate med bakepapir og la dem etterheve i ca. 10 minutter.
   • Pensle pirogene med sammenvispet egg og stek midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter.
    Tips: Server pirogene nystekte med frisk salat og rømme som tilbehør. Pirogene kan gjerne fryses. Tin pirogene i romtemperatur og lun dem ved 200 °C i 5 minutter før servering.

    Prøv også piroger med kjøtt, løk og sopp og piroger med røkelaks.

Finn mer om samme tema:

3.6 / 5
7 stemmer