Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 18 piroger
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 18 piroger

Piroger med røkelaks

Piroger med røkelaks og mozzarella er fylt gjærbakst fra Russland laget av hvetemel og havrekli. De passer perfekt som turmat, snacks eller til lunsj.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Deig: Ha mel og salt i en bakebolle, og smuldre i gjæren. Tilsett vann og egg. Elt deigen godt for hånd eller i kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig eltet romtemperert smør i terninger. Elt til smøret har blandet seg helt inn i deigen. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede og la heve til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
  • Fyll: Hakk løk og persille og skjær laksen i mindre stykker. Fres løken i stekepannen til den er gyllen. Tilsett laks og mozzarella. La det hele smelte sammen. Rør i persillen og smak til med nykvernet pepper. Sett til avkjøling.
  • Ha deigen på et lett melet bakebord og del i like store emner. Kjevle emnene  til en leiv på ca. 30 x 30 cm, og skjær ut stykker på ca. 10 x 10 cm. Fordel fyllet på hvert stykke, fold deigen rundt fyllet og trykk kantene godt sammen.
  • Legg pirogene på en stekeplate med bakepapir og la etterheve i 10 minutter.
  • Pensle pirogene med sammenvispet egg og stek midt i ovnen på 220°C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
    Tips: Pirogene kan fryses. Ta dem opp om morgenen, så er de tint til lunsj.

    Prøv også piroger med spinat og fetost og piroger med kjøtt, løk og sopp

Finn mer om samme tema:

1 / 5
3 stemmer