Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 20 knekkebrød
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 20 knekkebrød

Runde knekkebrød

Svenske runde knekkebrød er både sunne, grove, og enkle å lage av hvetemel og sammalt hvete. De passer fint til frokost og holder deg mett frem til lunsj.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bland mel, gjær og salt i en bakebolle. Elt deretter inn fingervarmt vann. Dekk bakebollen med plast. La deigen heve i ca. en time til minst dobbelt størrelse.
  • Ha deigen på et melet bakebord og del den i 20 like store emner. Kjevle runde, tynne leiver. Stikk et hull i midten med et glass eller lignende. La dem etterheve i ca. 15 minutter. Prikk med en gaffel eller spisepinne.
  • Stek knekkebrødene midt i ovnen ved 225 °C i 7 minutter. La dem deretter tørke ved 100 °C til de er helt sprø. Avkjøl på rist.
Tips: Oppbevar i en boks eller på tørkerullholder som vist på bildet.

>> Sjekk også ut vår oppskrift på knekkebrød med rug og kli – eller se samlesiden med alle våre oppskrifter på knekkebrød.

Finn mer om samme tema:

3.4 / 5
16 stemmer