Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 40 - 60 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 2 runde sconesbrød
Hvor lang tid tar det? 40 - 60 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 2 runde sconesbrød

Scones til påske

Scones til påske serveres nybakte med ost, syltetøy eller eventuelt med litt vispet krem eller kesam. Disse er deilige å ty til når du står opp sent en søndag, er på hytta, eller skal feire litt ekstra.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Bland sammen 7 dl av hvetemelet, bakepulver, sukker og salt.
  • Smuldre inn smøret og tilsett yoghurt, melk og eventuelt egg.
  • Rør deigen sammen. Ikke arbeid deigen for lenge. Er deigen klissete tilsett litt mer hvetemel.
  • Ha resten av hvetemelet på bakebordet. Ta ut deigen og form den til to runde ”kaker” (ca 3 cm tykke). Legg på stekeplate med bakepapir.
  • Skjær hver ”kake” i fire kakestykker. Skjær nesten igjennom, men behold den runde formen.
    Du kan også forme deigen til en tykk leiv ca. 3 cm tykkelse og stikke ut rundinger med et melkeglass eller en kopp.
  • Stek i varm stekeovn på midterste rille ved 200 °C i ca 15 min. Avkjøl på rist.

     

     

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer