Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 4 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød
Hvor lang tid tar det? 4 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød

Sebrabrød

Sebrabrød lager du med tre ulike deiger av rug, hvete, bygg, linfrø, solsikkefrø, sesamfrø, helkorn og sirup. Tryll frem dette flotte, store brødet til julefrokost eller som en julegave.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

 

  • Dag 1: Bland sammen alle ingrediensene og la stå i kjøleskapet over natten. 
  • Dag 2: Varm vannet til 30 °C. 
  • Bland alle ingrediensene til deig 1 i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Kjør på lav hastighet i ca. 10 minutter. Øk hastigheten og kjør deretter deigen til den har en blank overflate, ca. 10 minutter.
  • Gjør det samme med deig 2 og deig 3.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la deigene heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Kjevle ut alle deigene i like store rektangler og legg dem oppå hverandre.
  • Rull deigen sammen til en pølse og del den i to eller tre på tvers, slik at brødene får passe størrelse.
  • Legg brødene på en stekeplate med bakepapir, og la dem etterheve til dobbel størrelse.
  • Stek brødene midt i ovnen ved 225 °C i 25-30 minutter. Avkjøl på rist

Glad i å bake brød? Prøv også vårt rufusbrød

 

Finn mer om samme tema:

0 / 5