Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 4 små brød
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 4 små brød

Rufusbrød

Rufusbrød er et lite, søtt brød med mye smak, som passer fint til julelunsjen. Pakket inn med bånd og gavelapp blir det fort en hyggelig julegave.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Varm vannet til ca. 30 °C. Bland alle ingrediensene i en bakebolle og elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Del deigen i fire like store emner. Trill emnene til store boller og form til avlange brød.
  • Fukt brødene på toppen og rull dem i sammalt rug, grov eller fin.
  • Legg over på en stekeplate med bakepapir, og la etterheve til dobbel størrelse.
  • Brødene stekes midt i ovnen ved 225 °C i 25-30 minutter. Avkjøl på rist.

Prøv også matpakkebrød og ekstra grovt surdeigsbrød

 

Finn mer om samme tema:

4.2 / 5
5 stemmer