Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1-2 timer over 2 dager
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 16 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 1-2 timer over 2 dager
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 16 porsjoner

Sitron- og pasjonsmoussekake

En litt sunnere moussekake med syrlig krem, knasende bunn og en søt speilglasur på toppen.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Rist nøtter, kjerner og gryn lett i en stekepanne. Tilsett akasiehonning mens det er varmt i pannen. Bland alt med smeltet smør og kanel. Trykk bunnen ut i bakepapirkledd springform på 20 cm.
  • Stek bunnen midt i ovnen ved 170 °C i 5 – 10 minutter til den er lysebrun . Avkjøl bunnen i formen. 
  • Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.
  • Ha yoghurt, rømme, revet sitronskall, sitronsaft, pasjonfruktjuice, sukker og vaniljesukker i en bolle og bland sammen.
    Tips: Du kan bruke yoghurt med pasjonsfrukt istedenfor yoghurt naturell og pasjonsfruktjuice.
  • Pisk kremfløten og eggehvitene.
  • Klem ut vannet av gelatinen og smelt den i litt kokende vann.
  • Tilsett den smeltede gelatinen i yoghurtblandingen i en tynn stråle under omrøring. Vend inn stivpisket kremfløte og til slutt de stivpiskede eggehvitene.
  • Tøm ca. halvparten av massen over den stekte bunnen og sett den i fryseren i ca. 20 minutter. Legg de frosne bærene i midten av kaken, og slå over resten av blandingen.
  • Sett kaken i fryseren i minst 6 timer.
  • Ta kaken ut av formen. Kaken må være helt glatt på toppen og på sidene. Den kan glattes ut med en varm kniv eller spatel.
  • Speilglasur: Kok vann, glukosesirup og sukker til 103 °C. Ha i kondensert melk og oppbløtt gelatin. Tøm dette over sjokoladen som er grovhakket og lag en emulsjon med stavmikser. Farg glasuren og sett den til avkjøling på kjøkkenbenken. Glasér når glasuren er ca. 30 °C.
    Tips: Istedenfor speilglasur kan du lage gelélokk av 4 plater gelatin, 2 dl saft av bær eller frukt og evt. litt sukker. Legg gelatinplatene i kaldt vann. Varm opp frukt-/bærsaften til kokepunktet. Smak til med sukker om du synes den ikke er søt nok. Klem vannet ut av gelatinplatene når de er myke og ha opp i den varme saften. Rør til gelatinen har løst seg opp. La det avkjøle i romtemperatur. Når moussen har stivnet (kaken kan settes i kjøleskapet) helles gelélokket over. Sett kjølig til stivnet.
  • Den fryste kaken settes på en rist. Tøm over glasur fra midten av kaken, slik at glasuren dekker både topp og kanter.
  • La kaken tine i kjøleskap før servering.
  • Pynt kaken med halve pasjonsfrukter, bjørnebær og spiselige blomster om du har.
    Oppskriften er laget av Iren Arnevik og var et av finalebidragene i oppskriftskonkurransen #SunnereFestkake2018.

Finn mer om samme tema:

5 / 5
4 stemmer