Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer (+ 4 timer hviletid)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 60 smultringer
Hvor lang tid tar det? 2 timer (+ 4 timer hviletid)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 60 smultringer

Smultringer

Denne oppskriften gir skikkelig saftige smultringer. Kakene smaker aller best nystekt, men kan fint fryses og varmes opp igjen før servering også.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Visp egg og sukker godt sammen. Tilsett seterrømme, pisket krem og smeltet smør og rør det forsiktig inn. 
  • Ha i kardemomme, hornsalt og bakepulver og hvetemel. Rør deigen forsiktig sammen. Dekk bakebollen med plast og sett deigen kaldt i minst 4 timer, gjerne over natten.
  • Kjevle deigen ut til en 1 cm tykk leiv på et melet bakebord. Deigen er litt klissete, kna gjerne inn litt mel i deigen før du baker den ut. Stikk ut ringer med en smultringstikke Det kan også være lurt å dyppe smultringstikken i litt mel mellom hver gang du stikker ut en ring slik at deigen ikke setter seg fast.
    Tips: Bruk en pensel til å feie av overflødig mel på kakene før du koker de, så unngår du små brente, sorte flekker på kakene og grums i smultgryta.
  • Varm smultet i en gryte til ca. 180 °C. Legg ikke flere smultringer oppi kjelen enn du klarer å passe på. Snu kakene når de flyter opp, og la steke til de blir lysebrune. Fisk smultringene opp med en tresleiv eller gaffel, la fettet renne litt av før kakene avkjøles på rist med kjøkkenpapir eller avispapir under. 

Se hvor enkelt det er å lage smultringer:

Tips: Hvis du ikke har termostat kan du sjekke temperaturen ved å stikke en tresleiv ned i kjelen, når det freser rundt den er smultet varmt nok.

Prøv også krumkaker til jul. 

Finn mer om samme tema:

3.1 / 5
123 stemmer