Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1-2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 18-20 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 1-2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 18-20 porsjoner

Sunnere festkake

En saftig bunn med banan, eksotisk glasur med yoghurt og kokos og rike mengder friske bær gjør denne kaken til en litt sunnere festkake.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Smelt smøret og avkjøl det litt. Del bananen i biter. Kjør smøret og bananen helt glatt med en stavmikser eller i hurtigmikser. Rør inn yoghurten.
  • Visp egg, sukker og frø fra en vaniljestang til eggedosis. Bland sammen hvetemel, sammalt hvete, kakao og bakepulver. Sikt dette i eggedosisen. Bland forsiktig sammen med en slikkepott.
  • Bland sammen yoghurtblandingen og eggedosisblandingen.
  • Fordel røren i en bakepapirkledd springform på 22 cm.
  • Steke kaken midt i ovnen på 175 °C i ca 30 minutter. Avkjøl på rist.
  • Glasur: Bland alle ingrediensene sammen. Ikke rør mer enn nødvendig – da kan glasuren sprekke.
  • Montering: Del kakebunnen i 3 deler. Smør et tynt lag glasur på nederste bunn, fyll på med friske bær. Legg på neste bunn og gjenta med glasur og bær. Husk å gjemme igjen nok glasur til toppen. Legg på siste bunn. Fordel over resten av glasuren. Dekk toppen med bær.
    Oppskriften er laget av Marit Hegle og var ett av finalebidragene i oppskriftskonkurransen #SunnereFestkake2018.

>> Stor samleside: Kaker til hverdags og kaker til fest

 

Finn mer om samme tema:

0 / 5