Valnøttrundstykker
Valnøttrundstykker er saftige og smaker himmelsk av fullkornshvetemel og nøtter. De passer ypperlig både som kuvertbrød, til lunsj med godt pålegg og på tur.
Ingredienser
½ pk gjær
750 g hvetemel
300 g fullkornshvetemel
1 ts sukker
1 ts salt
7 dl romtemperert vann
100 g romtemperert smør
200 g valnøttkjerner
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smuldre gjæren i bakebollen og ha i mel, sukker, salt og vann. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav fart, og øk tempoet etter hvert. Elt til deigen er blank, smidig og slipper kanten av bollen, ca 15 minutter.
- Tilsett smøret litt etter litt, og elt videre på rolig fart til deigen samler seg og slipper kanten av bollen. Elt forsiktig inn valnøttene.
- Dekk bakebollen med plast, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Ta deigen ut på et lett melet bakebord, og del den i 30 like store emner. Trill hvert emne til rundstykker og legg dem på en stekeplate med bakepapir.
- Dekk rundstykkene med plast eller et klede, og etterhev i ca. 20 minutter.
- Bruk en saks til å klippe et kryss i toppen av hvert rundstykke, og pensle med vann.
- Stek rundstykkene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge. Avkjøl på rist.
Tips: Hvis du har flere brett med rundstykker som skal stekes samtidig kan det lønne seg å bruke varmluftsfunksjonen på ovnen for å få et jevnere resultat. Senk varmen til 200 °C og stek til rundstykkene får en fin gyllen farge.
Utviklet i samarbeid med MatPrat.
Glad i rundstykker? Prøv også eltefrie rundstykker.