Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 30 rundstykker
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 30 rundstykker

Valnøttrundstykker

Valnøttrundstykker er saftige og smaker himmelsk av fullkornshvetemel og nøtter. De passer ypperlig både som kuvertbrød, til lunsj med godt pålegg og på tur.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Smuldre gjæren i bakebollen og ha i mel, sukker, salt og vann. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav fart, og øk tempoet etter hvert. Elt til deigen er blank, smidig og slipper kanten av bollen, ca 15 minutter.
  • Tilsett smøret litt etter litt, og elt videre på rolig fart til deigen samler seg og slipper kanten av bollen. Elt forsiktig inn valnøttene.
  • Dekk bakebollen med plast, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord, og del den i 30 like store emner. Trill hvert emne til rundstykker og legg dem på en stekeplate med bakepapir.
  • Dekk rundstykkene med plast eller et klede, og etterhev i ca. 20 minutter. 
  • Bruk en saks til å klippe et kryss i toppen av hvert rundstykke, og pensle med vann.
  • Stek rundstykkene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge. Avkjøl på rist.  
    Tips: Hvis du har flere brett med rundstykker som skal stekes samtidig kan det lønne seg å bruke varmluftsfunksjonen på ovnen for å få et jevnere resultat. Senk varmen til 200 °C og stek til rundstykkene får en fin gyllen farge.

  Utviklet i samarbeid med MatPrat.   

 

Glad i rundstykker? Prøv også eltefrie rundstykker.  

Finn mer om samme tema:

2.2 / 5
6 stemmer