Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? Over 60 min
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? Over 60 min
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Grillet pizza med BBQ kylling

Denne pizzaen blir kjapt familiens yndlingspizza. Topping med bbq-kylling, rødløk, sopp, spicy jalapenõ og frisk koriander gir spennende smaker.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, ca. 10 minutter. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse.
  • Gjør klar toppingen. Bruk en god ferdigkjøpt bbq-saus, eller lag din egen. Skjær kyllingfilet i skiver, og bland med bbq-sausen. Kutt sjampinjong, rødløk og jalapenõ i skiver. 
  • Tenn på grillen. Legg en pizzastein på risten og forvarm i ca. 10 minutter. 
  • Når grillen er klar og deigen er ferdig hevet, del deigen i to – eventuelt 4 om du ønsker små pizza. Form emnene til runde baller, og kjevle dem ut på en melet overflate. 
  • Forstek bunnene i flere omganger på pizzasteinen først – da blir det enklere å legge på fyll og få flere pizza ferdig stekt på samme tid. De skal bare steke et par minutter. Ha litt mel på pizzasteinen om deigen fester seg.  
  • Når bunnene er forstekte, legg på fyll. Smør på pizzasaus, dryss på revet ost, legg på  kylling, sjampinjong og rødløk.
  • Grill pizzaen til den har fått en gyllen fin skorpe og osten har smeltet, ca. 5 minutter avhengig av varme på grillen. 
  • Topp den grillede pizzaen med jalapenõ, frisk koriander og sesamfrø. Server gjerne med en god rømmedressing.

>> Sjekk også ut vår samleside med oppskrifter på pizzadeig og pizzabunn – og gode tips til hvordan du lykkes med pizzabaksten. 

Finn mer om samme tema:

3.8 / 5
4 stemmer