Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1,5 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 8 blinis
Hvor lang tid tar det? 1,5 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 8 blinis

Blinis med kremost, nøtter og honning

Blinis med kremost, hasselnøtter og honning er små delikate russiske pannekaker som ligner på lapper. Server dem gjerne med både salte og søte toppinger.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Skill eggeplommene fra hviten. Rør ut gjæren i romtemperert melk. Visp inn melet slik at du får en glatt røre. Visp inn eggeplommer og salt.
  • La røren svelle under et kjøkkenhåndkle i ca. en time.
  • Smelt smøret og avkjøl dette. Stivpisk eggehvitene. Ha smøret i blinirøren og vend inn eggehvitene.
  • Stek bliniene på middels varme til passe tykke lapper. Snu blinien når den ser porøs ut på oversiden og er pent gyllen på undersiden. Avkjøl på rist.
  • Servering: Smør naturell kremost på blinisene. Grovhakk hasselnøttene, strø dem over kremosten og drypp over honning til slutt.

>> Prøv også våre tradisjonelle, velsmakende byggmelslapper

Finn mer om samme tema:

5 / 5
1 stemme